Sünnimärgi kirurgiline eemaldamine

Sünnimärgi kirurgiline eemaldamine

Sünnimärgi kirurgiline eemaldamine on pisikirurgiline operatsioon, mis on sobilik sünnimärgi eemaldamiseks, kui on kõrgenenud traumeerimise oht (segab nt riietumisel, raseerimisel) või kui sünnimärk on hakanud muutuma. Muutus võib tähendada sünnimärgi värvust (mitu erinevat värvitooni), kuju, suurust, valu, põletikku, asümmeetrilisust, vedeliku eritamist vms. 

Esmalt on soovitav pöörduda dermatoloogi vastuvõtule, kus nahaarst hindab sünnimärgi eemaldamise vajadust. Monmediq’is viib dermatoloogi konsultatsiooni läbi nahaarst dr Elo Kuum ja sünnimärgi eemalduse operatsiooni teeb plastikakirurg dr Mart Eller. Tutvu meeskonnaliikmetega SIIN.

Protseduuri kestus
20 minutit
Hind (alates)
270€

Sünnimärgid ehk neevused on pigmenteerunud healoomulised nahamoodustised. Enamasti on need väiksemad kui 1 cm, ümarad või piklikud, nende piirid on tasased või ebatasased ja värvus võib varieeruda pruunist mustani. Sünnimärgid võivad elu jooksul tekkida kõikjale kehale ning nende moodustumist mõjutavad nii individuaalsed (geneetilised ja hormonaalsed) kui ka välised tegurid (UV-kiirgus). Osa sünnimärke võivad elu jooksul muutuda pahaloomuliseks (maligniseeruda) ning seetõttu on vajalik ebatavalised (atüüpilised) või düsplastilised sünnimärgid eemaldada. 

Enne operatsiooni räägib kirurg sünnimärgi eemaldamise käigust ja oodatavast tulemusest. Operatsioon tehakse lokaalse tuimestusega, kirurg teeb opereeritavasse piirkonda valuvaigistavad süstid. Ühe sünnimärgi eemaldamine kestab tavapäraselt kuni 20 minutit. Eemaldatud kude saadetakse Monmediq’i koostööpartneri meditsiiniliste testide laborisse histoloogilisele uuringule, selgitamaks, kas tegemist on hea- või pahaloomulise muutusega. Loe histoloogilise analüüsi kohta rohkem SIIT. Haav suletakse õmblustega.

Taastumisperiood on minimaalne, haava paranemine kestab kuni 2 nädalat. Arm tuhmub ajaga, muutudes 1–2 aastaga peaaegu märkamatuks.

 

Lisaküsimustele saad põhjalikud vastused meie arstidelt konsultatsiooni käigus. Broneeri konsultatsiooniaeg SIIN. Ootame Sind kliinikus Monmediq.

Enne operatsiooni

  • Soovitavalt käi nahaarsti vastuvõtul.
  • Raseeri karvad eemaldatava sünnimärgi ümbert paari cm ulatuses eelneval õhtul või operatsioonipäeva hommikul.

Väldi opereeritava piirkonna kreemitamist ja õlitamist enne operatsiooni.

Pärast operatsiooni

  • Kirurg annab soovitused haavahoolduseks. Järgi järelhoolitsuse juhendeid.
  • Koju võib minna kohe pärast protseduuri.
  • Niidisõlmed eemaldatakse 7–14 päeva möödudes Monmediq’is.
  • Armiraviga võid alustada siis, kui haav on täielikult paranenud. Meie soovitame Improscar ja Improscar päikesekaitsefaktoriga SPF50 armiravipulkasid, mille lisainfo ja tellimise võimaluse leiate Monmediq’i e-poest SIIN.

Väldi:

  • rasket füüsilist koormust 2 nädala jooksul;
  • UV-kiirgust haavadele/armidele 6 kuu jooksul. See võib pöördumatult muuta armi värvust. Kasuta päikesekaitsevahendit SPF50.

Probleemide esinemisel palume esimesel võimalusel võtta ühendust kliinikuga.



Protseduuride valik

Sünnimärgi kirurgiline eemaldamine

Ostukorv
Ostukorv on tühiJätka ostlemist